Egyszerű mézeskalács

Nagyon finom és egyszerű mézeskalács recept. Gyors és mennyei. A mézeskalács elkészítése nem ördöngösség. Vendégeid imádni fogják. Egyszerűen képtelenség eleget enni ebből a mézeskalácsból. Természetesen mézeskalács-fűszerkeverékkel is készíthető.

Egyszerű mézeskalács elkészítése
A mézeskalács változatos alakjával és díszítésével szolgálja a nosztalgikus konyha örömét. Fő hozzávalók a liszt, a méz, a tojás és fűszerek. Készítése komoly hagyományokkal rendelkezik, eredetileg az isteneknek felajánlott eledel, majd emberek közötti ajándék szerepét töltötte be.

Már a 18. században is vannak történelmi feljegyzések. a Mézeskalács készítés komoly szakma. A magyar népi hagyomány közkedvelt receptje.

Egyszerű mézeskalács recept hozzávalók

3 adag

36 dkg finomliszt
17 dkg porcukor
3 dkg vaj
2 teáskanál szódabikarbóna
1 késhegynyi fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
6 teáskanál virágméz (2 evőkanálnyi)

Egyszerű mézeskalács elkészítése

Az összetevőket berakjuk egy tálba, összegyúrjuk, és pihentetés nélkül azonnal nyújtjuk, szaggatjuk, és 5-10 percig sütjük 175 fokon. Figyelgetni kell, nagyon hamar elkészül. Ha mogyoróbarna, akkor lesz jó!
Kb. 60 darab készül ilyen adagból, de bátran lehet duplázni, egy délután alatt el tud fogyni.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés

Tálalás

1-2 napig érdemes állni hagyni, hogy picit összeérjen. Az egyszerű mézeskalács tálalása önállóan is gyönyörű látvány. Krémes édességek, vagy tea mellé tálalni is nagyon jó ötlet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.