Gluténmentes puha mézeskalács

A most következő gluténmentes puha mézeskalács recept örömére szolgálhat a glutén- és laktózérzékenyeknek, mivel az íze szinte megkülönböztethetetlen az eredeti, búzafinomliszttel készült tésztától.

Puha, gluténmentes mézeskalács csak mézből, hozzáadott cukor nélkül.

Hogyan lesz puha a mézeskalács azonnal

Puha a mézeskalács azonnal abban az esetben lesz, ha narancshéjat és narancslevet keverünk a tésztájába.

Íme a gluténmentes puha mézeskalács recept

A gluténmentes puha mézeskalács recept csodálatosan illatos a benne lévő mézeskalács fűszerkeveréknek és narancshéjnak köszönhetően.

Gluténmentes puha mézeskalács hozzávalók

  • 20 dkg gluténmentes liszt
  • 10 dkg méz
  • 10 dkg margarin (tejmentes vagy kókuszzsír)
  • 1/2 kk sütőpor
  • 1/2 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kis narancs héja és kb. fél narancs leve (biogyümölcsöt használjunk!)

Elkészítés

Ezt a mézeskalácsot viszonylag rövid ideig is elég pihentetni (1-2 óra), de ha szeretnél előre dolgozni, akkor a mézeskalácsot akár már előző este is elkészítheted.

A mézeskalács tésztája összegyúrás után kissé ragadós. A mézes sütiket, így a mézeskalácsot is hűtőben kell pihentetni, hogy a tészta összeálljon és nyújthatóvá váljon.

  • A hozzávalókat összedolgozzuk egy tálban, majd rövid ideig pihentethetjük.
  • Gyúrás után formákat szaggatunk, és már mehet is a tepsibe a süteményünk.
  • Közepes lángon sütőtől függően 10, legfeljebb 15 perc alatt készre süthetőek a figurák. Mivel könnyen megégnek, ne hagyjuk magára a sütőben, hanem ha szükséges ellenőrizzük az alját.

Tálalás

Díszítsd a gluténmentes puha mézeskalácsot tojás nélküli mázzal. Gyerekekkel kellemes, kreatív program lehet a mézesek írókázása.

Összegzés

Egy egyszerű és tökéletes finomság a gluténmentes puha mézeskalács. Csak kiméred, összekevered, átgyúrod, kinyújtod és formázod, és már sütheted is. Könnyen nyújtható tészta, ami nem ragad, sőt a gyerekek is segíthetnek benne. Ne lepődj meg, ha újabb adagot kell készítened, mert annyira ízlik a család minden tagjának.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.