Mézeskalács díszítés egyszerűen

A mézeskalácsok kidíszítésük után nyerik el igazi hangulatukat. A díszítésük során többféle alapanyaggal és technikával dolgozhatunk. A színeknek és a mintáknak csak a fantáziánk szabhat határt. A szebbnél-szebb mézeskalácsok otthonunk dekorációi lehetnek. Ajándékba is adhatjuk szeretteinknek, de akár a karácsonyfára is felaggathatjuk őket. Annyi azonban biztos, hogy a mézeskalács díszítés egyszerűen kellemes elfoglaltság. A kreativitásunkat is kiélhetjük közben.

Egyedi ajándékokat, karácsonyfadíszeket, finomságokat varázsolhatunk akár az ünnepi asztalra, akár egy sima hétvégére.
A szebbnél-szebb mézeskalácsok otthonunk dekorációi lehetnek.

Mézeskalács díszítés kellékei

Szinte biztos, hogy a cukormáz szükséges a mézeskalács díszítéséhez.

Ahhoz, hogy esztétikusan kerüljön fel a hab a mézesünk tetejére, érdemes egy többször felhasználható nyomózsákot  és egy 0-s méretű sima díszítőcsövet  vásárolnunk. Ezekkel egyenletesen fogjuk tudni kinyomni a habot. Könnyebb vele dolgozni, mint egy egyszerű nylon zacskóval.
Természetesen színezhetjük is a habot, ehhez ételfestéket kell beszereznünk.

A mézeskalács díszítés kellékeit úgy szerezzük be, hogy akár évekig tudjuk használni. Érdemes tehát jó minőségűeket vásárolni.

Egyszerű mézeskalács díszítés

Először is szükségünk lesz magára a mézeskalácsra. Fontos művelet a tészta nyújtása. A kinyújtott tésztának vékonynak kell lennie, mert ha sütés közben megemelkedik, akkor nem lehet szépen díszíteni. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl a mézeskalács, és csak ezután díszítsük!

Arany és ezüst színű gyöngycukorral, valamint különböző színű és formájú dekorcukrokkal is díszíthetjük a kisült mézeskalácsokat. Ragasztóként olvasztott cukrot vagy magát a cukormázat használhatjuk.
Ha sütés előtt kifúrjuk a süteményünket, sülés után szalagot is fűzhetünk bele.

Kombinálhatjuk továbbá a díszítést magvakkal. Ha nagyobb magvakat, esetleg kandírozott cukrot használunk, mint például dió, vagy mandula, a nyers tésztába nyomkodjuk bele sütés előtt őket.

Mézeskalács díszítés egyszerűen

A mézeskalács díszítése egyszerűen izgalmas: türelmet és ügyességet igénylő feladat. A végeredmény azonban magáért beszél. Egyedi ajándékokat, karácsonyfadíszeket, finomságokat varázsolhatunk akár az ünnepi asztalra, akár egy sima hétvégére. Elválaszthatatlan része ez az adventi időszaknak, hiszen remek családi program, a gyerekek is szívesen vesznek részt a gyúrásban, szaggatásban, díszítésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük