Puha bögrés mézeskalács

Ez a puha bögrés mézeskalács tészta rendkívül könnyen gyúrható, nem ragad a nyújtófánkhoz és rövid sütési idő után valóban puha bögrés mézeskalácsot kapunk.

Rövid sütési idő, könnyű gyúrhatóság és azonnal puha bögrés mézeskalács az eredmény.

 

A bögrés mézeskalács recept lényege

Ebből a bögrés mézeskalács receptből 100-150 darab mézeskalács lesz belőle, attól függően, hogy mekkora kiszúrót használunk. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.

A puha bögrés mézeskalács titka

A puha bögrés mézeskalács az extra puhaságot a szódabikarbónától kapja, amit a száraz összetevőkhöz keverünk.

Mutatjuk a bögrés mézeskalács receptet!

Hozzávalók

  • 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
  • másfél bögre porcukor (30 dkg)
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj és szegfűszeg keveréke
  • fele-fel arányban)
  • 30 dkg margarin vagy vaj
  • 1 bögre méz (2,5 dl)

Elkészítés

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint.
3. Hozzáöntjük a mézet is. Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk.
4. Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
5. Ezután jól lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. egy centi vastagra, majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan hét percig sütjük őket. Vigyázzunk, ne kapjon színt az alja, inkább többször vegyük ki próbára! Ha kissé még nyersnek tűnik, mikor kivesszük, egy-két perc alatt megszilárdul.

Tálalás

A puha bögrés mézeskalácsot díszíteni is lehet. Ehhez mutatunk egy mézeskalács máz receptet ITT.

Összegzés

A tészta hihetetlen jó, könnyű vele dolgozni és hamar össze lehet állítani, nem ragad, könnyű nyújtani, szaggatni és nagyon szépen sül. A 10 perces időt betartva tökéletes puha bögrés mézeskalács lesz belőle.