Miért ne élvezhetnék a mézeskalács hangulatát és ízét a cukormentes táplálkozás hívei? Ma már egyre többen zárják ki konyhájukból a kristálycukrot. Nekik lesz most nagy felüdülés ez a cukormentes mézeskalács recept.

Elkészítése egyáltalán nem bonyolult. Íze mennyei.
Cukormentes mézeskalács recept
Az elkészítés nem igényel nagy konyhai jártasságot.
Hozzávalók
1 csésze búzaliszt
1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
2 csésze zabliszt: a zabpelyhet kávédarálón ledarálhatjuk
1 mokkáskanál szódabikarbóna
½ kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
½ kiskanál fahéj
2 evőkanál kókuszzsír
2 evőkanál méz
20 dkg mandula (vagy magkeverék: dió, mogyoró, szezám stb.)
10 dkg aszalt gyümölcs
1 kiskanál vanília aroma
Cukormentes mézeskalács elkészítése
A magokat és az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, kicsit megfőzzük, vagy előző este beáztatjuk. A vizet nem kell leönteni róla.
A kókuszzsírt melegítsük lágyra, és dolgozzuk össze a száraz hozzávalókkal. Jól gyúrjuk össze a vízben áztatott apró magokkal és szárított gyümölcsökkel. Adjuk hozzá a mézet és a vanília aromát is. Tegyük hűtőszekrénybe néhány órára.
Fél centi vastagságúra nyújtsuk, majd formákkal szaggassuk ki. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül. Ha már kezd barnulni a széle, vegyük ki.
Cukormentes mézeskalács tálalása
Hidegen egy kis vajjal vagy kókuszzsírral bekenjük a tetejét, és díszíthetjük napraforgó vagy szezámmaggal, de a puffasztott hófehér amarant mag is igencsak szép rajta. Utána hűvösre kell tenni, hogy megdermedjen a teteje.
Egy hozzászólás “Cukormentes mézeskalács” bejegyzéshez