Gluténmentes mézeskalács

Ha gluténmentes diétán vagy, akkor sem kell lemondani a mézeskalácsról! Készítsd el inkább kis módosítással! Akár a gyerekekkel is elkészítheted, annyira egyszerű a receptje. Már sütés közben isteni illatokat áraszt a gluténmentes mézeskalács. Mutatjuk a részleteket!

Gluténmentes mézeskalács összetevői

A gluténmentes mézeskalács összetevői szinte minden boltban megtalálhatóak, így könnyen beszerezhetjük őket. 

Hozzávalók

  • 250 g méz
  • 100 g margarin
  • 100 g cukor
  • 1 dl tej
  • 600 g gluténmentes liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése

  • A mézet, vajat, cukrot, tejet állandóan kevergetve langyosra melegítjük.
  • A süteményporba belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket, citromhéjat, hozzáadjuk a mézes keveréket.
  • Nem kell pihentetni, hanem rögtön kinyújtjuk lisztes deszkán kb. fél centi vékonyra, formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  • Előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 percig sütjük.

Gluténmentes mézeskalács díszítése

Díszítés előtt mindig várd meg, míg a mézesek kihűlnek. A gluténmentes mézeskalácsot a szokásos módon díszíthetjük. Leggyakrabban a cukormáz jön szóba a mézeskalács díszítésénél. Gyorsan elkészül, olcsó és a kicsiknek is öröm a közös írókázás. Itt olvashatsz a tojásmentes mézeskalács díszítésről.

Összegzés

Mielőtt leszednéd a gluténmentes mézeskalácsokat a sütőpapírról, várd meg, míg kicsit hűlnek, akkor nem fognak törni. Szinte biztos, hogy rögtön készíthetsz is újabb adagot, mert lehetetlen ellenállni neki. Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük