Gluténmentes mézeskalács

Ha gluténmentes diétán vagy, akkor sem kell lemondani a mézeskalácsról! Készítsd el inkább kis módosítással! Akár a gyerekekkel is elkészítheted, annyira egyszerű a receptje. Már sütés közben isteni illatokat áraszt a gluténmentes mézeskalács. Mutatjuk a részleteket!

Gluténmentes mézeskalács összetevői

A gluténmentes mézeskalács összetevői szinte minden boltban megtalálhatóak, így könnyen beszerezhetjük őket. 

Hozzávalók

  • 250 g méz
  • 100 g margarin
  • 100 g cukor
  • 1 dl tej
  • 600 g gluténmentes liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése

  • A mézet, vajat, cukrot, tejet állandóan kevergetve langyosra melegítjük.
  • A süteményporba belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket, citromhéjat, hozzáadjuk a mézes keveréket.
  • Nem kell pihentetni, hanem rögtön kinyújtjuk lisztes deszkán kb. fél centi vékonyra, formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  • Előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 percig sütjük.

Gluténmentes mézeskalács díszítése

Díszítés előtt mindig várd meg, míg a mézesek kihűlnek. A gluténmentes mézeskalácsot a szokásos módon díszíthetjük. Leggyakrabban a cukormáz jön szóba a mézeskalács díszítésénél. Gyorsan elkészül, olcsó és a kicsiknek is öröm a közös írókázás. Itt olvashatsz a tojásmentes mézeskalács díszítésről.

Összegzés

Mielőtt leszednéd a gluténmentes mézeskalácsokat a sütőpapírról, várd meg, míg kicsit hűlnek, akkor nem fognak törni. Szinte biztos, hogy rögtön készíthetsz is újabb adagot, mert lehetetlen ellenállni neki. Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük